null

Angela Dekker

Angela Dekker studeerde theaterwetenschappen, is journaliste en schrijft onder andere reportages en artikelen voor Vrij Nederland. In 2003 verscheen Onbekende soldaat. In 2007 verscheen Verloren verleden, waarin Angela Dekker op zoek gaat naar het lot van de opeenvolgende generaties Russische ballingen en emigrés.  In 2013 verscheen Diplomaat van de Tsaar van haar hand over de Russische vluchtelingen die na de Revolutie van 1917 strandden in Den Haag. Samen met co-auteur Jessica Voeten werkt zij momenteel aan de biografie over Mata Hari en haar tijd die omstreeks mei 2017 bij uitgeverij Atlas/Contact zal verschijnen.

null

Kester Freriks

Kester Freriks (Jakarta, 1954) studeerde aan de Universiteit van Amsterdam Nederlandse Taal- en Letterkunde met als bijzondere richtingen Literatuur- en Theaterwetenschap.
In 1979 verscheen de verhalenbundel Grand Hotel Lembang. Sinds 1981 is Kester Freriks verbonden aan NRC Handelsblad, waarvoor hij toneelrecensies, beschouwingen, reportages, natuurscènes en reisverhalen schrijft. In 1982 ontving hij de Van de Hoogt-prijs voor zijn roman Hölderlins toren. In 2009 publiceerde vogelkenner Kester Freriks zijn poëtische portretten van driehonderd Nederlandse vogelsoorten. In het in november 2016 uitgekomen Het nieuwe vogels kijken – Tweehonderd en meer zeldzame vogelsoorten in de Lage Landen voegt hij daar ruim tweehonderd soorten aan toe: exotische dwaalgasten uit verre streken en landen overzee. Wederom een uitgave met fraaie illustraties uit de Artis Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam.

null

Willem Melching

Dr. Willem Melching is historicus en Duitslandkenner en verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn onderzoeksterrein is het twintigste-eeuwse Duitsland in Europese context.

In het kader van zijn werkzaamheden begeleidt hij geregeld reizen en geeft hij in de media commentaar op actuele ontwikkelingen in ons buurland. Publiceerde over de Republiek van Weimar, de DDR en het Derde Rijk. Recentelijk verschenen van zijn hand een geschiedenis van de DDR, een Hitler-biografie en recentelijk het essay Waarom Duitsland?

null

Redmond O'Hanlon

Redmond O’Hanlon (Dorset, 1947) is naast een Brits avonturier, reisboekenschrijver en wetenschapper ook een groot kenner van het werk van Charles Darwin. Hij studeerde Engelse literatuur aan Merton College in Oxford en werkte later op St.Anthony’s College. Gedurende vijftien jaar was hij redacteur van The Times Literary Supplement op het gebied van natuurlijke historie en hij is sinds 1984 verbonden aan de Royal Geographical Society. Bij zijn reizen in Borneo, het Amazonegebied en in Congo, speelde het gedachtegoed van Darwin altijd een grote rol. In 2009 voer hij mee op het schip dat de historische reis van Darwin met de Beagle herdacht. Op 9 mei 2012 won de reisserie O’Hanlons Helden de zilveren Nipkowschijf voor het beste televisieprogramma van het jaar.

null

Paul Sebes & Willem Bisseling

Paul Sebes zit al meer dan 25 jaar in het boekenvak. Hij studeerde literatuur en sociologie aan de Universiteit van Leiden en begon in 1990 bij Uitgeverij Prometheus. In de jaren die volgden klom hij op tot uitgeef-assistent van Mai Spijkers, hoofd publiciteit en rechtenmanager. In 1998 begon hij samen met Caroline van Gelderen het eerste agentschap voor Nederlandse auteurs, om in 2010 ook het Engelstalige zusterbedrijf over te nemen. Hij vertegenwoordigt en begeleidt Nederlandse auteurs als Walter van den Berg, Boris van der Ham, Caroline de Gruyter, Isa Hoes, Rob Kamphues, Arjen Lubach, Marcia Luyten, Gustaaf Peek, Manon Uphoff, Joost Vandecasteele, Ivo Victoria en vele anderen. Daarnaast verkoopt hij de Nederlandse en/of Scandinavische vertaalrechten van o.a. Paul Auster, Michael Cunningham, Gillian Flynn, Jens Christian Grøndahl,  Stephen King, John Krakauer, George RR Martin, Jenny Offill, Annie Proulx, David Sedaris, Russell Shorto, Amy Tan en Irv Yalom.

Willem Bisseling begon in oktober 2006 bij Sebes & Bisseling Literary Agency, nog tijdens zijn studie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft Nederlandse Taal en Cultuur en Literatuurwetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Leiden en haalde een Master in Editing aan de Universiteit van Amsterdam. Bij Sebes & Bisseling werkt hij als literair agent en vertegenwoordigt hij Nederlandse auteurs in binnen- en buitenland, waaronder Wytske Versteeg, Myrthe van der Meer, Anne Eekhout, Janneke Philippi, Murat Isik, Gerrit-Jan Groothedde (eetschrijver), Stine Jensen, Huub Nelis & Yvonne van Sark (Youngworks) en vele anderen. Daarnaast verkoopt hij de Nederlandse en/of Scandinavische vertaalrechten van o.a. Mitch Albom, Travis Mulhauser, Nickolas Butler, Robin Rinaldi, Blake Crouch, Haylie Pomroy, Marcella Hazan, Mark Bittman, Erik Larson, Mary Chamberlain, Ali Land en Jade Chang.