Reisvoorwaarden

 

Aanbetaling

Nadat uw boeking door ons bevestigd is, ontvangt u per e-mail de reisbevestiging. Hierop staat de hoogte van de aanbetaling vermeld, te weten 15% van de reissom plus eventuele verzekeringspremies. Deze aanbetaling dien u per direct te voldoen. Uiterlijk zes weken voor vertrek moet het restant van de reissom zijn voldaan. Het reispakket ontvang u ongeveer één à twee weken voor vertrek als de volledige reissom is voldaan.

Indien de hoogte van de aanbetaling afwijkt, omdat de voorwaarden van de partners waarmee wij samenwerken strengere voorwaarden hanteren, dan vermelden wij bij de reis wat de exacte voorwaarden zijn.

 

Aanmelden/Boeken

U kunt zich via de website aanmelden voor een van onze reizen. Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen om bijvoorbeeld een optie te overleggen of het aanmeldingsformulier toe te laten mailen.

Wat gebeurt er na ontvangst van u boeking?

Er zijn twee mogelijkheden:

 

  1. De door u geboekte reis is direct akkoord. In dat geval ontvangt u uw reisbevestiging per e-mail.
  2. De door u geboekte reis (of onderdelen ervan) is op aanvraag. Als wij de reis volgens uw wensen kunnen regelen is uw boeking definitief en ontvangt u automatisch de reisbevestiging per e-mail.

 

ANVR

Tenzij anders  vermeld zijn op al onze reizen de ANVR reizigersvoorwaarden van toepassing. Klik hier om deze voorwaarden te lezen.

 

Boeken is niet vrijblijvend

Zodra u via onze website of de site van een van onze partners of per email definitief geboekt heeft, kunt u niet meer kosteloos annuleren of wijzigen. Dit geldt ook in het geval van een aanvraag voor een reis, waarbij we de reis – of delen ervan – eerst moeten aanvragen bij de accommodatie en/of de luchtvaartmaatschappij. Als wij de reis volgens uw wensen kunnen regelen is uw boeking definitief.

Wij hanteren de ANVR-annuleringsvoorwaarden tenzij anders vermeld.

Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, kan de reisorganisator de reiziger naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten in rekening brengen:

  • bij annulering tot de 42ste kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling;
  • bij annulering vanaf de 42ste kalenderdag (inclusief) tot de 28ste ­kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 35% van de reissom;
  • bij annulering vanaf de 28ste kalenderdag (inclusief) tot de 21ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 40% van de reissom;
  •  bij annulering vanaf de 21ste kalenderdag (inclusief) tot de 14de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;
  • bij annulering vanaf de 14de kalenderdag (inclusief) tot de 5de dag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;
  • bij annulering vanaf de 5de kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;
  • bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom.

Bagageregels

Bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen moet u voor elk stuk ruimbagage bijbetalen of kunt u slechts 1 stuk ruimbagage per persoon inchecken zonder bijbetaling. Wij vermelden deze kosten bij in-exclusief.

 

Gezamenlijk reizen

Reist u samen met anderen, dan kunt u samen boeken. Uw aanvraag wordt dan als één boeking behandeld, wat een voordeel kan zijn bij eventuele latere wijzigingen of annuleringen en het kan u een financieel voordeel opleveren bij bijvoorbeeld polis- en administratiekosten. Houdt u er rekening mee dat er 1 factuur wordt verstuurd naar de hoofdboeker die verantwoordelijk is voor de betaling.

 

Grensdocumenten

U bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten. Uw paspoort dient altijd geldig te zijn, voor sommige bestemmingen tot een aantal maanden na terugkeer in Nederland.

 

Inclusief/exclusief

Op onze website wordt per reis aangegeven wat wel en wat niet is inbegrepen in de reissom. Wij bieden onze reizen aan zonder verborgen kosten, zoals luchthavenbelasting, brandstoftoeslagen en andere onvermijdbare kosten. Hierin volgen wij de richtlijnen zoals opgesteld door de Code Commissie Reisaanbiedingen.

 

Maatwerk?

Indien u een groepsreis op maat wenst, dan kunt uw wensen en verwachtingen met ons doorspreken. Voor een afspraak kunt u mailen naar hanneke@piedaterrereizen.nl. Dit is al mogelijk voor groepen vanaf 8 personen.

 

Op eigen gelegenheid naar een bestemming

Gaat u op eigen gelegenheid naar uw bestemming, dan bent u in dat geval ook verantwoordelijk voor het lokale vervoer naar de eerste accommodatie of het afgesproken ontmoetingspunt ter plekke, tenzij anders overeengekomen. Pied à Terre Reizen kan in het geval van vluchtschemawijzigingen, vertragingen en/of annuleringen niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele extra kosten die u dient te maken.

 

Noodgevallen buiten kantoortijden

Mocht u buiten kantoortijden Pied à Terre Reizen willen bereiken dan kunt u ons kantoor in Amsterdam bellen 020-30 800 80 U hoort dan een mobiel nummer waarop u uw boodschap kunt doorgeven.

 

Persoonsgegevens

Wij verzoeken u vriendelijk u eigen persoonsgegevens en die van eventuele medereizigers bij boeking correct – zoals in het paspoort – door te geven. Ook uw naam dient op het aanmeldformulier exact zoals vermeld in het paspoort te worden ingevoerd. Voor een vlucht dienen de achternaam en de eerste voornaam op het vliegticket exact overeen te komen met de officiële naam in het paspoort. Gebruik – indien van toepassing– altijd uw meisjesnaam. Wijzigingen achteraf zijn vaak alleen tegen kosten mogelijk en voor uw eigen rekening. U bent altijd zelf verantwoordelijk voor het schriftelijk doorgeven van de juiste namen. Graag vragen wij u ook de namen op de bevestiging nauwkeurig te controleren.

 

Preferenties

Heeft u preferenties zoals bepaalde dieetwensen, dan raden wij u aan deze direct bij boeking aan ons door te geven. Wij kunnen helaas geen garantie geven, maar wij zullen er zorg voor dragen dat uw preferenties zorgvuldig worden doorgegeven.

 

Prijswijzigingen

We behouden ons het recht voor om conform de ANVR reisvoorwaarden de reissom te wijzigen indien (nieuwe) heffingen zoals vervoerstoeslag, BTW, toeristenbelastingen, visumkosten, brandstoftoeslagen, veiligheidstoeslagen en toepasselijke wisselkoersen daartoe aanleiding geven. Verhogingen van deze kosten zullen daarbij netto, dus zonder opslag, worden doorberekend.

 

Reisinformatie

Een á twee weken voor vertrek ontvang u (digitaal) de reisinformatie met eventuele tickets en gedetailleerde informatie over het programma. Voorwaarde voor ontvangst van dit pakket is dat de reissom volledig voldaan moet zijn.

 

Reserveringskosten

Wanneer u een reis boekt rekent Pied à Terre Reizen €25,- reserveringskosten per boeking.

 

Verlenging verblijf of andere aanpassingen van de reis

U kan een aantal arrangementen naar wens uitbreiden met extra dagen in de geboekte accommodatie of verlengingen in bijvoorbeeld stadshotels. Hiervoor berekenen wij u, naast de meerkosten, geen extra reserveringskosten. Extra overnachtingen voor of na het arrangement kunnen wat betreft verzorging afwijken.

 

Vluchttijden en vertragingen

Genoemde luchtvaartmaatschappijen en vluchttijden zijn onder voorbehoud. Pied à Terre Reizen is niet aansprakelijk voor vertragingen die tot gevolg hebben dat u eventuele aansluitingen mist.

 

Wijzigingskosten

Hebt u na uw definitieve boeking alsnog aanvullende wensen die u bestaande reisaanvraag of reisovereenkomst veranderen, dan brengen wij u daarvoor €50,- wijzigingskosten per boeking in rekening, naast de eventuele kosten van derden. Wijzigingen zijn altijd op aanvraag. Een wijziging betreft niet de annulering van een reis en het boeken van een andere reis uit ons aanbod.