Verzekeringen

Wij bieden u graag de mogelijkheid om de juiste verzekeringen bij uw reis te boeken. U kunt hier eenvoudig een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten bij de Europeesche Verzekeringen, onze partner in deze. U dient uw annuleringsverzekering binnen 7 dagen na ontvangst van uw boekingsbevestiging af te sluiten. Indien u elders een annuleringsverzekering heeft afgesloten dan adviseren wij u te controleren of de hoogte van het bedrag op uw factuur voldoende gedekt wordt door de verzekering.

Wilt u een reis- en/of annuleringsverzekering boeken? Neemt u dan contact met ons op dan sturen wij u de benodigde informatie toe.

Veelgestelde vragen over de verzekeringen vindt u hieronder en bij de FAQ.

 

Vragen over verzekeringen

Hoe kan ik contact opnemen met de Europeesche Verzekeringen?

Een vraag over een verzekering? Neem contact op met de Europeesche Verzekeringen: 020 – 651 52 53. Zij kunnen direct alle vragen beantwoorden.

Kan ik online een annulerings- of reisverzekering bijboeken?

Nee, verschillende kortlopende verzekeringen kunnen worden afgesloten middels een aanvraagformulier dat wij u kunnen toesturen. Wij werken hiervoor samen met de Europeesche Verzekeringen.

Let wel, u dient allereerst van ons een bevestiging/factuur te hebben ontvangen van de door u geboekte reis.

Zorg voor een goede verzekering! Dit kan in geval van problemen of ziekte een hoop onnodige kosten en ellende besparen. Kijk bij het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering welke verzekeringen noodzakelijk of wenselijk zijn in de eigen specifieke situatie. Stem de verzekering daarbij o.a. af op de vakantieplannen en -activiteiten. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van omstandigheden die ons niet kunnen worden toegerekend en waarvoor passende verzekeringen dekking bieden.

Waar kan ik schade melden?

Niets zo vervelend als een verstoorde of zelfs geannuleerde vakantie. Schade melden kan via Pied à Terre Reizen. Wij sturen u dan de juiste formulieren toe.

 

Waarom de Allrisk annuleringsverzekering?
Wilt u zelf kunnen bepalen om welke reden u uw geboekte reis annuleert? Kies dan voor onze Allrisk Annuleringsverzekering. De premie bedraagt 7% van de reissom.
U kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden u niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of als u toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen. U krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. Raadpleeg de voorwaarden voor de uitzonderingen.
Wat dekt de annuleringsverzekering?

Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij de reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Bij “last minute” boekingen gebeurt dit minder. Toch is het verstandig om ook dan een annuleringsverzekering af te sluiten. Deze dekt namelijk ook de niet-gebruikte reisdagen. Dus niet alleen de annuleringskosten tussen het moment van boeken en de reis, maar ook de kosten wanneer de vakantie moet worden afgebroken. De dagen die noodgedwongen worden gemist, worden immers ook vergoed!

Via ons boekingsformulier is het alleen mogelijk om de standaard annuleringsverzekering van 5,5% af te sluiten.

Wat dekt de reisverzekering?

Kortlopende reisverzekering Basis

Met de Basis-reisverzekering bent u standaard verzekerd voor personenhulp. Dit kunt u uitbreiden met diverse aanvullende dekkingen, zoals geneeskundige kosten en bagage. Voor de aanvullende dekkingen die u kiest, betaalt u een lage premie.

Kortlopende reisverzekering Comfort

Met de Comfort-reisverzekering bent u verzekerd tegen dezelfde risico’s als bij de Basis-reisverzekering. Maar voor de dekkingen die u zelf kiest — zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage – krijgt u een ruimere vergoeding. De premie voor deze aanvullende dekkingen is dan ook hoger.

Kortlopende reisverzekering Optimaal

Wilt u geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal-reisverzekering van de Europeesche perfect voor u. Dit is de meest uitgebreide reisverzekering. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn hierin standaard meeverzekerd. Raakt uw bagage zoek, dan vergoeden wij de nieuwwaarde van uw bagage wanneer uw spullen maximaal 2 jaar oud zijn. U hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen.

*Dit gaat om Reis Rechtsbijstand binnen Europa. Buiten Europa vergoeden wij maximaal €25.000,- per gebeurtenis.

Wat zijn de kosten voor een annuleringsverzekering?

De premie voor de Kortlopende Annuleringsverzekering is 5,5% van de reissom. De premie voor de Allrisk Annuleringsverzekering is 7% van de reissom. Voor de uitbreiding “Waarnemer” moet 1% extra worden betaald per waarnemer. De poliskosten bedragen € 3,50. Over de premie en de poliskosten betaalt u 21% assurantiebelasting. Klik hier voor de informatiefolder van de kortlopende reis- en annuleringsverzekeringen van de Europeesche Verzekeringen. De voorwaarden van de kortlopende annuleringsverzekering kunt u hier teruglezen. Zie www.europeesche.nl

De poliskosten bedragen € 3,50. Over de premie en de poliskosten betaalt u assurantiebelasting. Wilt u meer informatie over assurantiebelasting? Kijk op www.europeesche.nl/assurantiebelasting.

Via ons boekingsformulier is het alleen mogelijk om de standaard annuleringsverzekering van 5,5% af te sluiten.

Wat zijn de kosten voor een reisverzekering?

De premie voor de verschillende pakketten bedragen:

Europadekking:
Basis: € 0,92 per persoon per dag (personenhulp)
Comfort: € 1,02 per persoon per dag (personenhulp)
Optimaal: € 2,62 per persoon per dag (dit is inclusief personenhulp, bagage, geld, geneeskundige kosten en reisrechtsbijstand)

Werelddekking:
Basis: € 1,62 per persoon per dag (personenhulp)
Comfort: € 1,77 per persoon per dag (personenhulp)
Optimaal: € 3,87 per persoon per dag (dit is inclusief personenhulp, bagage, geld, geneeskundige kosten en reisrechtsbijstand)

De Basis- en Comfort-verzekering kunt u uitbreiden met diverse aanvullende dekkingen zoals geneeskundige kosten en bagage)

De premie is per persoon per dag Over delen van de premie betaalt u assurantiebelasting.

De poliskosten bedragen € 3,50. Over de premie en de poliskosten betaalt u assurantiebelasting. Wilt u meer informatie over assurantiebelasting? Kijk op www.europeesche.nl/assurantiebelasting.

Wilt u meer informatie over assurantiebelasting? Kijk op www.europeesche.nl/assurantiebelasting.

Kijk voor de informatiefolder van de kortlopende reis- en annuleringsverzekeringen van de Europeesche Verzekeringen en de voorwaarden op de site van Europeesche Verzekeringen , onze partner op het gebied van verzekeringen. www.europeesche.nl