Over Pied à Terre Reizen

Pied à Terre Reizen is een reisorganisatie die zich toewijdt om een scala van reizen gericht op kunst, architectuur, muziek, archeologie, geschiedenis, natuur, economie, politiek en de actualiteit te organiseren. Telkens komt een veelheid van aspecten aan bod, waarbij het thema van de reis en de locatie bepalend zijn voor de keuze aan onderwerpen. We gaan daarbij uit van een brede interesse van onze reizigers die diepgang zoeken in combinatie met een comfortabel verblijf op welke bestemming dan ook. Inspiratie dus voor de nieuwsgierige reiziger.

Het belangrijkste is dat de reizen niet een toevallig samenraapsel van onderdelen zijn, maar telkens een conceptueel doordacht geheel vormen.

Begeleiding en sprekers

Deskundige sprekers vormen een belangrijk ingrediënt van onze reizen. Schrijvers, journalisten en onderzoekers, academici en specialisten; ze zijn niet alleen onontbeerlijk vanwege hun kennis, maar ook door hun vermogen om helder en enthousiast voor een breed publiek te kunnen spreken. Onze sprekers en begeleiders zijn er niet alleen om u te informeren, echter ook om te inspireren en uit te dagen. Dit los van het feit dat het aangename reisgenoten zijn. De begeleiders spreken op locatie waar mogelijk, gebruiken de bus als rijdende collegezaal en worden indien noodzakelijk bijgestaan door lokale Engels- of Nederlandssprekende gidsen. Wij zijn er niet om u te bedelven onder standaard feitenkennis, u op te zadelen met gidsen met paraplu’s die u nauwelijks kunt verstaan of met hotels die ver van alles gelegen zijn. Wij zijn er om een inspirerend programma samen te stellen onder deskundige begeleiding met nauwgezette kennis over de bestemming, die in de avond ook nog met u een drankje drinken aan de bar van dat leuke café.

Bezoeken die u niet individueel kunt organiseren

De reizen zijn opgebouwd uit originele programma’s, minutieus geplande routes, comfortabele en aansprekende accommodaties, verrassende onderdelen en boeiende onderwerpen die tastbaar gemaakt worden op locatie. Met een goed tempo en nauwgezette aandacht voor praktische en logistieke zaken zorgen we voor een soepel lopende en uitgebalanceerde reis met voldoende ruimte voor persoonlijke invulling van uw tijd.

Speciale arrangementen zijn op vrijwel al onze reizen voorzien – van toegang tot plaatsen die voor de individuele reiziger gesloten blijven zoals particuliere collecties tot private toegang buiten reguliere openingstijden in bijvoorbeeld musea en galeries, tot privé-concerten, tot ontvangsten op ambassades, aan universiteiten en onderzoeksinstituten.

In principe is het eveneens mogelijk variaties op een bepaalde reis te organiseren, bijvoorbeeld door een verlenging van het verblijf. Dit kunt u altijd bij boeking aangeven.

Accommodaties met een bijzondere uitstraling

Wij selecteren onze hotels uiteraard met grote zorg. Het moge duidelijk zijn dat comfort belangrijk is, samen met een goede service en een warme sfeer. We geven ook een hoge prioriteit aan charme en stijl, evenals aan de locatie. Het merendeel van de hotels die wij gebruiken is beoordeeld als 4-sterrenhotel, met een aantal 5-sterren en een paar 3-sterren hotels. Telkens omschrijven wij de accommodatie bij een reis.

Soms bieden wij zelf voorafgaand aan een reis of na afloop van een reis een kort aanvullend programma voor degenen die langer willen verblijven.