Over Pied à Terre Lezingen

Pied à Terre Lezingen is een bureau dat lezingen organiseert op het gebied van kunst, architectuur, archeologie, geschiedenis, natuur, economie, (geo)politiek en de actualiteit al dan niet gekoppeld aan een bestemming. We gaan daarbij uit van een brede interesse van deelnemers die diepgang zoeken en inspiratie willen opdoen.

Deskundige sprekers vormen het belangrijkste ingrediënt van onze lezingen. Schrijvers, journalisten en onderzoekers, academici en specialisten; ze zijn niet alleen onontbeerlijk vanwege hun kennis, maar ook door hun vermogen om helder en enthousiast voor een breed publiek te kunnen spreken.

In de loop van dit jaar vullen wij het lezingenprogramma telkens aan, deels gebaseerd op actuele ontwikkelingen. Wilt u op de hoogte gehouden worden van het aanbod, schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief.

art-school-of-athens-1143741_1920

Een veelheid aan inspiratie

In het verleden organiseerden wij talloze lezingen en studiedagen rondom specifieke thema’s en bestemmingen. Zo waren er studiedagen over Suriname, met sprekers als Michel van Kempen en Gert Oostindie. Een studiedag over Klimaat met Hugo von Meijenfeldt, destijds directeur Internationale Zaken van VROM en Salomon Kroonenberg. Een studiedag Indonesië met Henk Schulte Nordholt, Maarten van Rossem in de Rode Hoed over Barack Obama ten tijde van zijn herverkiezing in 2012 en bijvoorbeeld Henk van Os over Bloei en Verval in Venetië.

En op locatie met onder anderen Alexander Rinnooy Kan in Jalta over de toekomst van de EU en de euro, Bram Vermeulen in Istanbul over de situatie in Turkije, Fik Meijer over Gladiatoren in Athene, Ramsey Nasr over Medea in Georgië, Ben Bot in gesprek met Al Jazeera correspondente Step Vaessen in Jakarta, Kester Freriks over Scandinavische literatuur in Bergen en Joris Luyendijk over de worstelingen van een journalist in het Midden-Oosten in Alexandrie.

Wij gaan hiermee door. Voorafgaand en tijdens onze reizen maar ook in Nederland bieden we een programma dat een veelheid aan onderwerpen raakt met interessante sprekers.